4mijl

 

In 2017 organiseert av Horror in samenwerking met Sporthuis A.P. van der Feer uit Bolsward weer een clinic voor de 4 mijl van Sneek op zondag 14 mei 2017 en de Starteiland Run op vrijdag 23 juni 2017.

We starten vanaf nul. Dat wil zeggen we beginnen met lopers die geen of weinig hardloopervaring hebben. We geven de lopers een goede basis mee met zowel theorie- als praktijkoefeningen.

We willen de hardlopers graag het plezier van de loopsport meegeven die wat ons betreft niet stopt na het volbrengen van de 4 mijl. Laat het een stimulans zijn om je leven meer inhoud te gaan geven.

Hardlopen kan er ook toe bijdragen dat de mens (de hardloper) mentale kracht opbouwt. Hardlopen is een toegankelijke sport. Je kleedt je om en kunt meteen beginnen. Je kunt het gemakkelijk inpassen aan je dagelijks (drukke) leven.

Het begeleidingsteam van av Horror bestaat uit Irene Bok-Loen en Theo Huitinga.

De trainingen bestaan uit intervaltrainingen op maandagavond van 18.30 tot19.30 en duurlopen op de zaterdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. Irene verzorgt de intervaltraining op de maandagavond en Theo verzorgt de training op zaterdagochtend. Op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 is er gelegenheid om met de reguliere recreantentraining mee te trainen. Deze training wordt door Theo gegeven.

Een aantal lopers krijgt in het begin te maken met kleine pijntjes.  Voor de motivatie is dit vervelend. Echter door wat aanpassingen en een goede begeleiding zijn de pijntjes ook weer snel verdwenen. Wij geven de lopers in dat geval een alternatief om aan hun conditie te gaan werken.

De lopers moeten hun lichaam de tijd geven dat te gaan doen wat de geest graag wil. Vergelijk het met het omspitten van je tuin.  Wanneer je dit vol overgave doet dan weet je de volgende dag precies waar al je spieren zitten.  Spierpijn kunnen wij niet voorkomen maar wij doen er alles aan om het tot een minimum te beperken.

Naast de gezellige trainingen ontvang je ook een fraai trainingsshirt van Sporthuis A.P. van der Feer uit Bolsward.

Inschrijven voor de clinic kan via de volgende link: https://inschrijven.nl/formulier?id=2017062323509&ag=j&tl=nl.

Op zaterdag 18 februari is er een informatiebijeenkomst over de clinic. Deze wordt gehouden in de kantine van av Horror om 11.00 uur. Neem alvast je trainingskleding mee, dan kun je na de informatiebijeenkomst al de eerste rondjes lopen.

Veel succes!

Irene Bok-Loen en Theo Huitinga
Theo.huitinga@home.nl